Wat?

Chantal April 12th, 2009

Yoga is goed voor iedereen…
Groepslessen volgens de traditie van de klassieke yoga van Patanjali. De geest van yoga is vertrekken van waar men zich bevindt. Omdat iedereen verschillend is en verandert van tijd tot tijd, kan men geen gemeenschappelijk vertrekpunt hebben en klaargemaakte antwoorden dienen tot niets. Alle houdingen worden aangepast aan ieders mogelijkheden, zodat ieder de positieve effecten van een yogapraktijk kan ervaren.

Yoga voor mensen met beperkingen
Tijdens deze yogalessen gaan we op een progressieve manier ons lichaam bewegen vanuit een groot bewustzijn, onze adembeweging op een natuurlijke manier volgen met de grootst mogelijke aandacht, dan kan er nooit enige schade toegebracht worden noch aan het lichaam, noch aan het zenuwstelsel, noch aan de psyche. Soms is het zelfs nuttig en dikwijls noodzakelijk om een stapje terug te zetten en vandaar uit opniew te vertrekken. De yoga moet ons moed geven en niet de moed ontnemen.

Zwangerschapsyoga
Hoe kun je tijdens de zwangerschap je vermoeidheid doorbreken en toch aan je fysieke en mentale conditie werken? Hoe kun je je gevoelens van blijdschap, angst en hoop samen met je kindje en je partner delen? Wie dit alles bewust wil ervaren, om te weten wat je lichaam nu van je verlangt, is welkom in de cursus zwangerschapsyoga. De adem brengt je in contact met je eigen natuur en je kindje. Verschillende thema’s komen aan bod zoals concentratie, kracht en ontspanning. Via aangekondigde partnerlessen neemt ook hij/zij actief deel aan de zwangerschap.

Kinderyoga
Heb jij het druk op school? Ben je soms moe, angstig, verlegen of net héél druk? Zit je soms te lang aan de computer of kijk je veel tv? Volg je al veel andere sporten en wil je nog leniger worden? Ben je dik, dun, lang, klein of heb je rood, zwart of blond haar het maakt allemaal niks uit. In de yoga leren we spelenderwijs bepaalde houdingen die je lichaam gezond houden. We doen taal- en ademhalingspelletjes en vele andere leuke dingen. Het belangrijkste is dat jij het leuk vindt en dat kun je alleen maar weten door eens mee te doen. Misschien tot in de yogales!

Ayurvedische massage
Deze ayurvedische oliemassage is erop gericht de lenigheid en vitaliteit van het lichaam te vergroten. Deze ritmische en diepe lichaamsmassage geeft als uitwerking een gevoel van lichtheid, onstpanning en een sterke verbetering van het lichaamsgevoel. De drukpunten die verbonden zijn met de inwendige organen, zorgen ervoor dat de massage tot diep in de organen doorwerkt.

  • Comments(0)

Comments are closed.

Trackback URI |